søndag, september 25

Hepa-filter til din støvsuger

Når man godt kan lide at holde sit hus rent og pænt hver dag, er det essentielt at have en rigtig god støvsuger, som uden besvær fjerner støv og snavs fra samtlige gulve i hele huset. Det er overordentligt nødvendigt, at støvsugeren kan klare hele turen uden besvær, ellers kan det blive en rigtig hård omgang at støvsuge sit hus – særligt hvis man bor i et stort hus. Hvis støvsugeren derimod fungerer fuldstændig optimalt, føles rengøringen som en leg, og så er det endda en leg, der gør hjemmet funklende rent. De fleste støvsugere fungerer allerbedst, hvis man sørger for ofte at skifte det lille filter, der er i støvsugeren. Til allergikere anbefales det ofte, at de skaffer sig et Hepa-filter, fordi den i meget høj grad kan gøre deres dagligdag nemmere. Klik på dette link, hvis det har fanget din interesse, og du ønsker at købe Hepa filter til støvsuger

High Efficiency Particulate Air 

Hepa er en forkortelse for High Efficiency Particulate Air. I bund og grund er et Hepa-filter en speciel form for filter, der har den evne, at det kan gribe de helt små partikler, der bliver suget ind i støvsugeren. Det resulterer i, at den nye luft, som støvsugeren puster ud i lokalet ikke indeholder nogen form for allergener, og det er netop derfor, et Hepa-filter kan siges at være helt og aldeles allergivenligt. Disse filtre kan fås i forskellige filtreringsklasser, og det er med til at fortælle os, hvor mange partikler, Hepa-filteret rent faktisk kan fange. Hvis du sørger for at købe et Hepa-filter, som ligger højt inden for filtreringsklassen, vil filteret kunne fange selv de helt små partikler fra eksempelvis cigaretrøg og afføring fra husstøvmider, som netop er det, der især er dominerende i forbindelse med støvallergi. Hvis du anvender et Hepa-filter, som ligger højt inden for filtreringsklassen vil den luft, der netop er blevet renset og sendt ud i lokalet igen, faktisk være endnu renere, end den luft, der var inden rensningen. Det er i øvrigt kun de filtre, der ligger højt inden for filtreringsklassen, der hedder Hepa-filter og kan betegnes som High Efficiency Particulate Air. Ved de lavere klasser skal h’et for ’high’ nemlig fjernes, så de blot hedder EPA, som står for Efficiency Particulate Air.   

Væk med støvet  

Vores hjem kan lynhurtigt blive fyldt med en masse støv, fordi vi har så mange genstande og handlinger, der bevirker støv. Når vi sætter os i den bløde sofa, hvirvler støvet rundt omkring os som en anden dansende flok. Når vi tager vores yndlingsbog ned fra hylden, vil der ligeledes ofte drysse ned med støvpartikler. Når vores store labrador af en hund glad kommer løbende ude fra gangen, er det også lige så sikkert, som amen i kirken, at støvet efterfølgende vil ligge som en tung dyne rundt på hele gulvet. Selvom det ikke er alt støvet, der er muligt at se, fordi støvpartiklerne er så små, skal der ikke herskes tvivl om, at de er der – over det hele. Allergenerne er dem, der gemmer sig allerbedst, og det er ligeledes dem, der er svære at fange med et helt almindeligt støvsugerfilter. Hvis du ønsker at komme helt af med støvet, er det en rigtig god idé at anvende et Hepa-filter, som vil fange meget mere end et almindeligt støvsugertilter.