søndag, september 25

Hop med på den populære tendens: spisebord i massivt træ

Danskerne har alle dage været glade for træmøbler. Vi har i Danmark en lang møbeltradition, der går hånd i hånd med flotte snedkermøbler. I dag er træ fortsat et populært materiale til spisebordet, og det er der også flere gode grunde til. Læs med herunder og bliv guidet til at finde det rette spisebord af massivt træ.

En investering på lang sigt

Massivt træ er både slidstærkt og flot at se på. Derfor kombinerer et spisebord i massivt træ både æstetik og funktionalitet. Spisebordet er særligt godt til familien, der gerne vil have et flot møbel, men som godt kan have travlt i hverdagen. Når du køber et spisebord i massivt træ, laver du en investering for hele familien. Spisebordet vil nemlig holde i lang tid og være et hyggeligt samlingspunkt i hjemmet for både familie og venner. På http://hemmingseninterior.dk kan du bl.a. finde flotte spiseborde i massivt træ.

spisebord massivt træ

Træmøbler passer til enhver indretning

Fordi træmøbler er så klassiske, kan de passe ind i alle hjem. Det er også normalt, at de fleste har som minimum ét træmøbel stående i deres lejlighed eller hus. Nogle kan gode lide at blande forskellige materialer. Derfor har nogle for eksempel en spisestue med plasticstole, mens spisebordet er lavet af træ. Nogle vælger den omvendte løsning med et bord af et andet materiale, mens stolene måske er lavet af træ. Det er heldigvis kun dig selv, der kan bestemme, hvilket udtryk din spisestue skal have. 

Kend dit spisebord

Massivt træ betyder først og fremmest, at det er hele, høvlede planker som bordet er lavet af. Oftest vil plankerne være limet sammen og åretegningerne fra de sammenlimede stykker til passe til hinanden. Derudover vil benene på spisebordet også være i samme massive træsort. Modstykket til spisebord massivt træ er finerede spiseborde. Disse typer spiseborde kan godt have massive ben, men selve bordpladen vil bestå af en type plademateriale, som der er limet et tyndt skåret stykke træ uden på.

Spiseborde kan laves i forskellige former. Nogle spiseborde er runde, mens andre er firkantede. Som regel sidder man tættere på hinanden omkring et rundt bord, mens det er muligt med mere afstand omkring et firkantet bord.

Hvilke typer træsorter passer til et spisebord af massivt træ?

I Danmark er det særligt populært med spiseborde af massivt træ i for eksempel egetræ eller bøg. Disse træsorter hører under typen løvtræer, som er nogle af de mest slidstærke træsorter. Udover at holde godt ser bøg og eg også hamrende godt ud og passer ind i ethvert hjem.

Egetræ er som regel brunligt og kan både fås i lyse- og mørkebrune nuancer. Farven på egetræet kommer an på selve overfladebehandlingen. Hvis egetræet er mørkere, er det med stor sandsynlighed oliebehandlet. Hvis egetræet er lysebrunt, har det sandsynligvis fået en sæbebehandling.

Bøgetræ er lysere i det, nogle gange med lidt rødlige nuancer, men ellers er det en lys træsort. Ligesom egetræ kan bøgetræ også variere i tonen afhængigt af overfladebehandlingen.