søndag, september 25

Kugledyne omfavner dig og sikrer du for en god nats søvn

Dynen er en meget vigtig del af en god nats søvn. Den holder dig varm og behagelig og sikrer, at du ikke bliver for kold i løbet af natten. Det er også vigtigt at have et godt indeklima i dit soveværelse. Det betyder, at rummet skal være køligt, mørkt og roligt. Du bør også sørge for, at dit sengetøj er rent, og at din pude er frisk. Du kan med fordel købe en ny kugledyne i dag.

Her er nogle tips til, hvordan du vasker din dyne, dit sengetøj og din pude:

-Vask din dyne hver sjette måned. Det kommer an på hvor hidsig man er omkring bakterier og rengøring. Men du kan med fordel vaske den hvert halve år.

-Vask dit sengetøj hver tredje uge. Det er en smagssag, men der er intet som der slår følelsen af rent sengetøj. Det er ren og skær luksus, når man skal sove og man så har rent sengetøj

-Vask din hovedpude hver måned eller hver anden. Man kan hurtigt komme til at ligge og savle lidt på hovedpuden i løbet af natten eller morgenen. Det kan også ske hvis man bare tager en lille morfar. Alle har dog prøvet at komme til at savle lidt på puden. Det kan skyldes man sover med natbøjle, eller man bare har en god drøm og drømmer om noget lækkert såsom kage eller andet lækkerier.

Du kan gøre meget selv

Det er også vigtigt at have et godt sovemiljø. Det betyder, at du bør undgå at se fjernsyn eller arbejde på computeren i sengen. Lyset fra skærmen kan holde dig vågen, og det er ikke godt at sidde i sengen i længere tid. Det er også en god idé at benytte ørepropper, hvis du er let påvirkelig af støj, det vil hjælpe dig til at sove bedre om natten. Der findes forskellige former for ørepropper som blokerer forskellige niveauer af støj. Dette måles i decibel, og du kan snildt finde nogen på apoteket. En anden måde at forbedre dit sovemiljø på er ved at bruge mørklægningsgardiner. Disse gardiner er lavet til at blokere alt lys, og en lille fun fact er, at man brugte dem også under anden verdenskrig, for at vise man var civil. Nogle tyske soldater skød på husmuren, hvis de kunne se lys. Dette gjorde de for at skræmme og sige “man skulle passe på “og sørge for ikke at have lys efter et bestemt tidspunkt. Så nu ved du, hvordan du skal passe på din dyne, dit sengetøj og din pude. Det er nemt at gøre, og det vil gøre en verden til forskel, når det gælder om at få en god nattesøvn. Husk at slappe af og nyde din seng. Den er beregnet til at sove i, ikke til at arbejde på computeren eller se tv. Gør det til en vane at slukke for al elektronik en time før sengetid, så er du sikker på at sove som en baby!