lørdag, juli 2

Står du og skal købe sovesofa? Læs med her

For mange kan det være lige sagen at købe sovesofa, uanset om den skal bruges til ekstra overnattende gæster, eller afhjælpe pladsmanglen i den trænge lejlighed.

Sovesofaer kan fås i et hav af udgaver og laves derfor også af forskellige materialer. Det er udover det også vigtigt at finde en sovesofa med en god madras, specielt hvis den kommer til at blive brugt meget, for ellers kan det ende med at brugeren får ondt eller rygskader – og det vil alle der har ligget i en dårlig sovesofa kunne bekræfte!

Hvad kendetegner en god sovesofa?

Selvom det er ganske muligt at købe sovesofa til billige penge og samtidigt af ordentlig kvalitet, så skal man nok ikke satse på at den bliver fundet på et loppemarked for en halvtredser. Der findes mange gode bud på dygtige og kvalitetsbevidste leverandører, eksempelvis https://futon.dk/.

En sovesofas længde og yderligere funktioner skal også tages i betragtning, hvis du skal ende med at købe sovesofa som du bliver glad for at have investeret i. Den kan eksempelvis indeholde funktioner som rum til ekstradyner eller andet, tilhørende bord, forskellige måder at folde den ud på i forhold til størrelse, osv.

Efter Køb sovesofa vil du derudover sparre bedre på pladsen i dit hjem, og det er altså primært den største grund til at folk anskaffer sig dem i stor stil. Da sovesofaen helst skal kunne passe ind i alles de forskelligt indrettede hjem, har snedkerne og designerne altså været godt i gang med at lave flere og flere varianter.

Sovesofa med opbevaring

En sovesofa kan som nævnt tidligere komme med opbevaringsrum, der typisk vil gemme sig under chaiselongen. Fordelene med denne funktion er at du sparer plads, penge og har et ekstra rum til diverse i din bolig/lejebolig. Ulempen med sådan et opbevaringsrum kan være, at du skal fjerne tingene derfra, hver gang ud skal bruge en vis funktion, specielt hvis din sovesofa rummer flere funktioner.

Andre ting som du skal overveje, inden du skal købe sovesofa

Husk at der skal være plads til sovesofaen i det udvalgte rum, både som sofa – og når den er slået ud som seng. Udover det, så er der mange der kan have tendens til at glemme, at tage lagen på sofaen, når der skal soves i den. Sofahynderne vil hurtigt begynde at føles beskidte hvis den bliver sovet i for tit, uden at der har været lagen på. Mennesker sveder meget i løbet af natten og hynder har det med at være svære at få 100 % rene igen.

Derudover skal du også tage i betragtning om du helst vil købe sovesofa, hvor man sover hen over chaiselongen, eller en sovesofa hvis ryglæn kan lægges ned. Hvis sovesofaen primært skal bruges som sofa, kan den med chaiselong være en god idé, hvorimod en med ryglænet lagt ned bør bruges som seng mere end som sofa, da de som udgangspunkt er bedre at sove i, alt efter type og kvalitet.