tirsdag, april 30

Hvad er e cigaretter?

E cigaretter er en elektronisk cigaret, som bruger damp i stedet for røg. Den har fået stigende popularitet i Danmark, siden den kom på markedet tilbage i 2008. Selvom e cigaretten har været på markedet længe, så ved man stadig ikke helt, hvilke bivirkninger den måske kan have. Du kan læse mere om e cigaretter her.

Hvordan ser en e cigaret ud?

En normal cigaret er typisk lavet i hvidt papir, hvor der er orange papir til at markere munddelen. På e cigaret er der et stålhylster, som indeholder den væske, som fordampes. For at omdanne væsken til damp, så er der et varmelegeme i cigaretten. Her er der også et mundstykke, men det er typisk formet i en mere aflang form.

Hvilken væske indeholder e cigaretter?

Den væske som er i e cigaretter kaldes både e væske og e juice. De kommer i et stort udvalg af forskellige smage. Der er stor forskel på, hvilke smager folk foretrækker, og der kommer hele tiden flere og flere varianter. Du kan blandt andet få e væsker som smager af alt fra vingummi til tobak. E væsken kan også indeholde nikotin i nogle tilfælde, men du skal være opmærksom på, at det er ulovligt at sælge e cigaretter med nikotin i Danmark. Derudover er det også vigtigt, at du køber e væske fra troværdige sælgere, da der ikke er samme reguleringer på e væske, som der er på almindelige cigaretter.

Når du har en e cigaret, så er det nemt at fylde den op med væske. Du kan åbne det hylster, hvor væsken er i, og genopfylde den med væske. E væske kommer typisk i en lille flaske som gør det nemt at hælde den over i hylsteret uden at spilde.

Er e cigaretter skadelige?

Det er ikke blevet vist endnu, hvorvidt e cigaretter er skadelige. E cigaretter udsender dampe og partikler til omgivelserne, hvor folk omkring også kan indånde dampen. Der er nogle, som har en mistanke om, at e cigaretter kan skade lungerne, da man inhalere dampe i større mængder.

Selvom e cigaretter ikke er omfattet er den danske rygelov, så har de fleste offentlige steder samme regler for e cigaretter som for almindelige cigaretter. Det betyder, at de kun må ryges ved specielle rygesteder.

Selvom det stadig er uvist, om e cigaretter skader brugeren og omgivelserne, så anbefaler WHO, at e cigaretter også skal omfattes af de almindelige rygeregler.

Er e cigaretter et bedre alternativ til cigaretter?

Der er nogle som har valgt at bruge e cigaretter til rygestop. Dette skyldes, at folk føler, at de har nemmere ved at stoppe med at ryge e cigaretter end almindelige cigaretter, da e væske ikke indeholder nikotin. Dog anbefales det ikke, at man bruger e cigaretter til at lave rygestop, da det ikke er vist, hvilke bivirkninger e cigaretter har endnu. Hvis du leder efter et alternativ til cigaretter, så kan det bedre betale sig for mange at bruge en alternativ nikotinkilde. Det kan blandt andet være plastre eller tyggegummi.