søndag, september 25

Find ro i dig selv med mindfulness


Der skal ikke meget til før man har hovedet fyldt med alverdens bekymringer. Man skal huske på mange ting og i farten har man alligevel glemt det kvarte når man kommer hjem. Hverdagens stress kan fylde og ødelægge meget, og derfor er det en god idé at finde metoder som kan hjælpe en af med disse vanskeligheder. Her skal du ikke bare se mindfulness som en metode, men som din ven.

Find dine steder

Der er mange måder at tilgå mindfulness på og en af de mere traditionelt kendte former findes blandt yoga og meditation, og der er det meget smart at kende til steder hvor man kan forbinde lyden af vand, føle den kølige brise, høre træernes risle i vinden og mærke solens brændende varme.

Mange parker og haver besidder kombinationen af disse elementer, om det så er et lille vandløb eller et stort springvand omgivet af lidt buske og træer. At finde steder der er dine, steder hvor der er ro til at du kan komme ind i dig selv, er en stærk begyndelse på din rejse ind i mindfulness. 

Lad hobby afgøre stemningen

At foretage mindfulness i hjemmet er bestemt også en mulighed. Har man have og plads til et beskedent springvand, så kan man gøre hjemmet til sit sted. Men folk, der bor i lejligheder, eller på anden vis er hindret i at opsøge et fredfyldt område, fat mod; der er også muligheder for jer.

Det kan virke som en barnlig ting at eje en malebog, men for nogle år siden kom en strømning af de såkaldte mandalas bøger, hvad der også er blevet kaldt malebøger for voksne. Disse falder under en mere artistisk form for mindfulness hvor du vil kunne sidde i din stue med et åbent vindue og et glas koldt vand, mens du farvelægger de vilde mønstre.

Mange af disse bøger har en form for tema hvormed det vil være endnu lettere for dig at finde en bog der falder i din smag, og som derfor også kan hjælpe dig til at blive fanget af den form for underholdende afslapning, som der ligger i både mindfulness og mandalas.

meditation

Med lidt planlægning er der frie muligheder

En af de bedste ting ved mindfulness er hvor bredde muligheder man egentlig har for at udøve det. Med en simpel kalender kan man strukturere sin uge og finde tid til det. Får man gjort dette effektivt og undersøgt de forskellige former for mindfulness vil det efter et par måneder blive en vane for dig.

Allerede inden det er kommet for vane, vil du have mærket de begyndende forbedringer. Verdenen der er lysere, dine skridt falder ikke lige så hurtigt og du husker flere ting.

Og det gode er at du heller ikke behøver at gøre det alene. At melde sig til yoga med en veninde, mediterer sammen med partneren eller male i malebøger med familien. Det er måder hvorpå du kan være sammen med folk og samtidig finde dig selv og din indre ro.