søndag, september 25

Supplér din have med sandsten

Vi kender det alle sammen. Vi ser på vores have, det gør vi hver dag, men vi har det som om der mangler noget.  

Man spørger måske sig selv, hvorfor man ikke bruger haven mere. Eller om der er en måde at pifte den nemt op. Måske ligger der en tilgroet fliseterrasse et sted i haven, hvorfor sidder man aldrig der. Du ville højest sandsynligt bruge den mere hvis du havde noget der både var indbydende og praktisk.  

Du kan skabe denne ændring ved lægge fliser af sandsten. Se hvordan her.  

Relevante opgraderinger til haven 

Den behagelige have er en der både er funktionel, praktisk og køn at se på. sandsten har alle disse egenskaber i sig selv, men det er også vigtigt at de bliver lagt på den bedst mulige måde.  

De kan selvfølgelig lægges som en terrasse, men en sti eller et bed, er også gode måde at udnytte stenens potentiale. Skal dette potentiale dog udnyttes fuldt, er det essentielt med en terrasse.  

De andre elementer kan være gode at supplere med, men hvis din have skal være rar og behagelig at opholde sig i, skal den have en terrasse. Særligt hvis du, som før nævnt, har en gammel terrasse i en anden form for sten.  

I dette tilfælde vil du allerede have en sandpude at lægge nye sten på. Dette vil gøre opgraderingen betragteligt billigere.  

De smukke sten 

Sandsten består af sand, altså primært kvarts og feldspat. Dette sand er aflejret på et tidspunkt, og som tiden er gået er der kommet mere sand eller jord ovenpå, hvilket har presset sandet sammen. Mellem sandet er der også bl.a. ler, kalcit og silikat, som binder sandet sammen under det høje tryk.  

På denne måde bliver sandet med tiden til sten. Denne form for sten kan primet ses på den amerikanske prærie, hvor høje formationer af sandsten knejser op over det flade landskabe.  

Stenen har ofte en rødlig eller grå tone, som man meget forbinder med prærien. På denne måde er den ikonisk for USA, idet den sætter rammen om nogle af de smukkeste naturområder i landet. 

Prærien i haven 

Denne eksotiske stemning, kan du bringe hjem i din have. Så snart terrassen er lagt, vil du opdage, eller snare genopdage din have. Fordi terrassen rydder et område i haven, vil den fremstå mere åben, og dermed mere indbydende.  

Denne effekt vil gælde både for dig selv, men i lige så høj grad for eventuelle gæster. Forestil dig de hyggelige grillaftener og havefester en lækker terrasse indbyder til.  

Du kan skabe et rart socialt fællesskab omkring din have, som alle vil nyde frugten af. Livet vil være en tand sødere fra den sidste sten er lagt. Det vil gå op for dig at du i virkeligheden altid har holdt meget af din have, men ikke har haft et ordentligt opholdssted i den indtil nu.  

Med terrassen vil du have muligheden for at indhente den forsømte tid, og til at nyde haven mens du nusser om den, og giver haven den kærlighed den fortjener.