søndag, september 25

Vil du arbejde i udlandet i dit sabbatår?

Er du netop blevet færdig med gymnasiet? Og skal du nu til at træffe en stor beslutning om, hvad du så skal? Det kan være svært at vide, hvad man vil med sin fremtid, når man kun lige har færdiggjort gymnasiet. Samtidig bliver mange trætte af at studere. Heldigvis er der andre muligheder end at gå direkte til universitetet eller andet. Du kan nemlig arbejde i udlandet i et sabbatår. På den måde kan du få spændende oplevelser, som du vil huske resten af livet. 

Hvilken slags job? 

Hvis du synes, at det er en god ide med arbejde i udlandet sabbatår, er der flere ting at overveje. For eksempel skal du gøre op med dig selv, om du vil tage et hvilket som helst job. For det kan jo være, at du allerede har en ide om, hvad du vil arbejde med i fremtiden. Og så er det jo optimalt, hvis du kunne få noget erfaring inden for området allerede nu. Det kunne for eksempel være, at du ønsker at arbejde inden for det sundhedsfaglige. Måske som læge eller sygeplejerske. Og så kunne du for eksempel arbejde ved at tage i praktik i udlandet på et sygehus. Det kunne være i forskellige lande langt væk. Hvis du ikke helt har gennemsnittet til at komme ind på din drømmeuddannelse, er det også en stor fordel, hvis du har erfaring fra området på forhånd. På denne måde kan du nemlig udnytte dette, hvis du søger ind på kvote 2. 

Hvor skal du til? 

En anden og åbenlys overvejelse er, hvor du vil arbejde i udlandet i dit sabbatår. Hvis du synes, at det er en stor omvæltning, kan det være, at du skal vælge et sted i Europa. På denne måde kan du hurtigt komme hjem til familien, hvis du savner den – alt efter hvor i Europa det er. Og samtidig kan din familie og dine venner nemmere besøge dig på billig vis. Så kan du vise dem, hvor du arbejder i udlandet i dit sabbatår. Er du den eventyrlystne type, og vil du gerne opleve noget meget anderledes, kunne det være en ide at rejse langt væk for at arbejde i udlandet i dit sabbatår. Det kunne for eksempel være et sted i Afrika, Sydamerika, Asien eller USA. Her bør du også undersøge, hvilke muligheder der er for jobs for en i din situation i de forskellige verdensdele. For nogle steder kan det måske være nemmere end andre at få et job. Og du skulle jo gerne have noget at lave, hvis du endelig vælger et sabbatår. 

Hvad skal du ellers lave? 

Men hvis du vælger at tage til udlandet for at arbejde i dit sabbatår, er det selvfølgelig ikke blot for at arbejde. Du vil nok også gerne opleve noget anderledes kultur og natur. Så det er en god ide at forsøge at få et forhold til dine kolleger. Så føler du dig ikke alene, og samtidig kan du så rigtigt få kulturen ind under neglene. Og ellers er det bare med at komme rundt og opleve landet, når du har fri fra arbejde.