tirsdag, april 30

Derfor skal du eksperimentere med at købe whisky

jyskvin

Whisky kan være en rigtig dejlig alkohol at vænne sig til at drikke. Det er en lidt mere sofistikeret drik, som bringer en i en anden stemning end en kold øl for eksempel gør det.

Der er samtidig en del forskellige mærker og årgange at vælge imellem, når det kommer til at drikke whisky. Læs med her og få et indblik i, hvordan du starter op med at eksperimentere med whisky og udvider din horisont indenfor denne verden.

Start med de gode årgange

Ligesom med alle andre former for alkohol er der bestemte årgange som er bedre end andre. Du kender det måske fra vin, hvis du også af og til nyder et få sådan nogle glas. Der er simpelthen bare forskel på hvem det er der laver ens alkohol og hvordan høsten har været netop det år.

Hvis du er lidt ny indenfor whiskyverdenen, så er det en god ide at starte med de mærker og de årgange, som er kendte for at være gode. Der findes trods alt dårlige årgange derude og det ville være en skam at ødelægge dit førstehåndsindtryk ved at få fat i nogle af de dårlige.

vælg blandt gode årgange hvis du gerne vil være sikker på at få fat i nogle drikkevarer, når du først begynder. På den måde har du større sandsynlighed for at forsætte med at eksperimentere indenfor whiskyverdenen.

Find mærker der er anbefalet til nybegyndere

Hvis man er helt ny indenfor whisky, så er der visse mærker der er bedre at starte med end andre. Whisky kan godt være en meget stærk drink med en overvældende smag. Og denne overvældende smag kan godt være lidt for meget for personer, som endnu ikke er så vant til whiskysmagen og har lært at nyde den.

Prøv at kigge lidt på nettet efter nogle gode råd om hvilke mærker der er gode at drikke, hvis man er nybegynder til whiskyverdenen. Du kan finde overraskende mange blogge og hjemmesider omkring whisky, hvor du kan finde guides til at komme i gang med at drikke whisky.

Hvis du kender andre, som er glade for whisky, kan du også spørge dem ad. De har sikkert nogle forskellige serier eller mærker, som de kan anbefale over andre. Spørg dem også hvilke mærker de eventuelt startede ud med.

jyskvin

Husk at nyde oplevelsen

Lad være med at gøre det til en opgave for dig selv, at du nu skal til at eksperimentere med whisky og derfor må prøve mange forskellige slags ad. Det er ikke en opgave der skal løses men en proces der skal nydes. Hvis du koncentrerer dig om at nyde processen fremfor at tackle den som en opgave, vil du også få meget større glæde ud af dine eksperimenter – selv når du får fat i en flaske som ikke harmonerer godt med dine smagsløg.

Start stille og roligt med en whisky i din prisklasse som du har hørt godt om. Og prøv derefter langsomt at opbygge dit lager, efterhånden som du føler der er plads til det i din økonomi.