søndag, september 25

Derfor er præmier en vigtig del af sporten

Når der bliver spillet en kamp i en sportsgren, vil der – medmindre kampen ender uafgjort – altid være en vinder og en taber. Når man vinder en kamp, følger der selvfølgelig en stor følelse af ære og stolthed med. Men en del af sejren bliver også manifesteret i dét at kunne vinde en præmie.

En præmie kan både være en medalje, en pokal eller en statuette. Men fælles for alle tre er, at det er med stor stolthed, at man som sejrherre modtager dem. Læs med her og forstå, hvorfor præmier er så vigtig en del af sportens verden.

Præmier skaber kampgejst

Hvis du er vant til at spille kampe i sport, kan du helt sikkert genkende følelsen af, at der er noget på spil, når man spiller. Det er ikke ligegyldigt for én, om man vinder eller taber. Dette hænger ofte sammen med, at en sportsudøver går meget op i sin sportsgren. Det er ofte en stor del af folks identitet, om man for eksempel spiller håndbold, fodbold eller svømmer.

Hvis man ved, at der er en præmie på spil, bliver man ofte endnu mere opsat på at vinde. Præmier kan faktisk være med til at øge kampgejsten i en sportskamp. For alle ønsker at vinde pokalen eller andre præmier.

pokal

Der er noget på spil i kampen

Præmier skaber grundlæggende en følelse af, at der er noget på spil i kampen. Hvis du har prøvet at spille i en turnering, vil du måske kunne genkende, at man også ihærdigt prøver at vinde 2. eller 3.-pladsen. Præmier favoriserer nemlig ikke altid kun vinderen. Der er noget på spil i kampen for alle parter. For det er nemlig muligt også at vinde sølv og bronze og derved også blive fremhævet.

Der er generelt noget på spil for de fleste sportsudøvere, når de skal spille en kamp. Men en præmie kan være til at være med til at manifestere, at alle parter har noget at kæmpe for i kampen.

En præmie er et fysisk tegn på sejren

En af de gode ting ved præmier er, at de er et fysisk tegn på den sejr, man har vundet. Hvis du har prøvet at vinde en kamp, har du måske også prøvet at gå ned ad gågaden med en medalje om halsen. Det er muligt at vise andre folk, at man har vundet – og ikke mindst, at man er stolt af det. Det er nemlig vigtigt at turde vise folk, at man er god til noget.

Måske du også husker scenerne, når det danske håndboldlandshold har vundet EM eller VM. Når de kommer hjem til Danmark, står de traditionsvis på balkonen på Københavns Rådhus. Her løfter de skiftevis den store pokal op i luften, mens tusinder af danskere er mødt op på Rådhuspladsen.

På denne måde bliver pokalen og præmien et vigtigt fysisk tegn på sejren. Og det er muligt for alle parter at samle sig om præmien og fejre sejren.

Præmier er altså en vigtig del af sporten, fordi de er et symbol på sejren.