søndag, september 25

Sådan vælger du de rigtige plakatrammer


Der er flere tusinde forskellige plakater, som kan udtrykke personlighed. De kan understøtte indretningen eller være symbol på noget personligt. Det kan være alt fra plakater med citater, natur eller noget abstrakt.

Men har du overvejet, hvor stor en forskel rammen gør for en plakat eller en billedvæg? En sort ramme på en hvid væg kan bryde det klinisk hvide og en egetræsramme kan matche gulvet eller kommoden. Men der er mange muligheder, og der kan være flere faktorer, som du skal overveje, så du vælger de rigtige plakatrammer.

Undersøg mulighederne

Plakatrammer gør en væsentlig forskel i indretningen og for plakaten. Men hvordan vælger man så den rigtige? Det kan du blandt andet gøre ved at undersøge, hvilke forskellige mulige plakatrammer der er.

På den måde kan du bedre vælge præcis den eller de rammer til plakater, som passer ind i din indretning. Der er for eksempel helt almindelige rammer, men de findes i flere forskellige farver, typer og tykkelser. Der er også skifterammer med magnet, som kun to kontaktflader med plakater. Dette kan give et helt andet udtryk for plakaten og i dit hjem.

plakatvæg

Hav styr på målene

Desuden så er det også en selvfølge, at du får styr på, hvilke mål rammerne skal have. Det er naturligvis nødvendigt at købe plakatrammer i den rigtige størrelse, så de passer til plakaterne.

Flere muligheder med plakatrammer

Men du kan også overveje, om du for eksempel til en billedvæg skal købe nogle af rammerne lidt større end plakaten, så får du pludselig mulighed for at lave en baggrund til plakaten i en anden farve. Det kan give et nyt og spændende udtryk for plakaten – og så kan det måske på den måde bryde det klassiske ved en helt hvid plakat eller understøtte farverne i en plakat med natur. 

Derudover så kan du udfordre den klassiske ophængning af en plakat ved, i stedet for at hænge en stor plakat i en stor ramme som passer til, klippe plakaten i mindre stykker og placere dem i mindre rammer. Men stadig hænge dem sammen, så plakaten er samlet, men opdelt af rammerne.

Plakatrammer og indretning

I stedet for at rammen blot bliver et middel til at hænge dine nye flotte plakater op, så kan den pludselig blive en spændende og flot del af din indretning. Det kan for eksempel skabe et helt andet udtryk med en hvid ramme til en mørk plakat, eller en ramme i egetræslook til en plakat i sort og hvid.

Skab den fedeste billedvæg, som passer til din indretning og personlighed med de rigtige rammer. Det kan være sorte ens rammer til meget forskellige plakater, eller en masse forskellige rammer, der kan give et mere rodet og nuanceret udtryk for plakater med samme udtryk.

Så ved at finde ud af, hvilke muligheder der er og ved at overveje, hvad der passer ind i dit hjem, kan plakatrammer blive dit middel til at pifte dine gamle plakater op, eller til at give dine nye plakater det helt rigtige udtryk.