fredag, april 19

Den gode japanske dessert

Mochi er en japansk dessert, der er lavet af klistret ris. Kagen er blød og tyggefast, og den kan smages til med forskellige ingredienser afhængigt af opskriften. Der findes mange forskellige former og størrelser af mochi, og den kan serveres enten kold eller varm. I denne artikel vil vi diskutere mochis historie, samt nogle af de mest populære smagsvarianter og former. Vi vil også give en opskrift til dem, der ønsker at prøve at lave denne lækre dessert derhjemme! Mochi Danmark tager storbyerne med storm.

Historien bag den gode dessert

Mochi har eksisteret i århundreder, og man mener, at den stammer fra Kina. Den tidligste omtale af mochi stammer fra 1185 e.Kr., da kejser Antoku beordrede, at der skulle serveres klæbrige ris ved hans kroningsceremoni. Mochi fandt derefter vej til Japan, hvor den blev en populær spise i Heian-perioden (794-1185). I dag nydes mochi i hele Asien, og den er endda blevet populær i andre dele af verden . Der findes mange forskellige varianter af mochi, men den mest almindelige type er lavet af klisterrismel og vand. Denne dej formes derefter til kugler eller flades ud til skiver.

Forskellige smage

Mochi kan fyldes med en række forskellige slags fyld, f.eks. sød bønnepasta eller frugt. En af de mest populære typer mochi er daifuku, som er en rund kugle fyldt med sød bønnepasta. Et andet populært fyld er anko, som er lavet af sødede azuki-bønner. Mochi kan også smages til med matcha (grøn tepulver), chokolade eller frugter som jordbær og citron. Der er mange forskellige måder at spise mochi på. Den kan spises almindelig, eller den kan grilles, steges eller endda brugt i supper.

Forskellige former

Mochi findes i mange forskellige former og størrelser. Den mest almindelige form er en rund kugle, men mochi kan også laves som mønter, skiver eller endda som blomster. En af de mest populære måder at spise mochi på er ved at bruge den som topping på isdesserter. Mochi kan også findes i nogle salte retter som f.eks. oden (en slags japansk gryderet).

Her får du en god opskrift på Mochi

Opskrift

Ingredienser:

– 200 gram mel af klidgrynet rismel

– 120 ml vand

– 30 ml sukker

– Fyld efter eget valg (sød bønnepasta, chokolade, frugt osv.)

Instruktioner:

Bland rismel, vand og sukker sammen i en skål. Ælt dejen, indtil den er glat. Læg dejen på et rent underlag og rul den ud, til den er ca. 0,25 cm tyk. Skær små cirkler ud med en udstikker eller en kniv. Læg en lille mængde fyld i midten af hver cirkel, og fold derefter dejen sammen til en kugle. Klem kanterne af dejen sammen for at lukke fyldet inde. Kog mochikuglerne i kogende vand i ca. tre minutter, eller indtil de flyder op til overfladen. Tag dem op af vandet, og server dem med den ønskede topping (is, chokoladesauce osv.). Nyd den! Dette et er blot 1 eksempel på hvordan man kan gøre. Du kan finde mange andre gode opskrifter på nettet eller købe dem færdiglavet, de er relative billige. Så hvad venter du på?