mandag, august 8

Sådan vælger du den rigtige ammepude

Når du skal vælge ammepude, så er der en del overvejelser, du skal gøre dig. Ammepuden er en vigtig del af dit babyudstyr, og derfor skal du sørge for at vælge den rigtige. Her får du et par gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige ammepude.

Hvor sidder du ofte og ammer?

Det er ikke helt uvæsentligt at være klar over, hvor man ofte sidder og ammer, da dette jo har en stor indflydelse på, hvilken ammepude du skal ud at anskaffe dig. Altså stedet hvor du ammer har altså en indflydelse på hvilken ammepude du skal have. Sidder du eksempelvis ofte i din sofa, eller ligger du som oftest i sengen og ammer, eller går du muligvis rundt med din baby og ammer? Måske endda en kombination. Der er mange, der sidder i sofaen og ammer, eller ligger i sengen og ammer, så er der jo ikke noget i vejen for at bruge en almindelig ammepude. Denne er god til både sofaen, sengen og endda en stol. Hvis man går rundt og ammer, så er det måske mere et bæreredskab, du skal overveje.

Hvor meget ammer dit barn?

Hvis din baby er nyfødt, kan det føles som om den ammer hele tiden, og det er helt normalt, men også hårdt. Derfor er det vigtigt for dig at sidde så behageligt som muligt mens du ammer. Og derfor er det vigtigt, at du vælger en ammepude, der passer til dig og dit barns behov. Ammepuder kan både være meget bløde og lidt hårdere, og ofte er det godt at prøve ammepuden inden køb, da det er meget individuelt hvilken en der passer til dig. Du kan også vælge en ammepude der er større og som er specielt lavet til tvillinger, hvis du venter tvillinger. 

Hvad skal størrelsen på ammepuden være?

Når du skal vælge din ammepude, så skal du tage højde for størrelsen. Der er nemlig forskel på, hvor stor en ammepude skal være. Kigger du eksempelvis på en almindelig ammepude, så er den ideel at bruge i sofaen, sengen og endda i en stol. Den er god til at give dig en behagelig støtte og er også god til at skabe en flot og behagelig form om barnet.

Skal ammepuden skulle understøtte dig i forskellige ammestillinger?

Der er ikke noget værre end at skulle amme i en anderledes stilling. Derfor er det vigtigt, at du vælger en ammepude, der kan understøtte dig rigtig godt. Er du eksempelvis typen der ofte ammer siddende i en stol eller på en seng, så er en almindelig ammepude det perfekte valg. Dette er fordi, at den er perfekt til at understøtte dig og dit barn og samtidig kan give dit barn en behagelig stilling.

Hvad må ammepuden koste?

Det er ikke sikkert, at du har lyst til at bruge mange penge på en ammepude. Derfor er det vigtigt, at du er klar over, hvad ammepuden skal koste. Er du eksempelvis til en almindelig ammepude, så er disse meget billige. Du kan nemlig få dem for under 300 kroner.